flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про обов'язковість реєстації в електронному кабінеті ЄСІТС

05 жовтня 2021, 11:34

Відповідно до пункту 2 параграфа 2 розділу 4 Закону України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» (далі - Закон) підсистеми ЄСІТС  починають функціонувати  через 30 днів з дня опублікування Вищою радою правосуддя відповідного оголошення.

 У газеті «Голос України» від 04.09.2021 №168 (7668) Вищою радою правосуддя опубліковано оголошення про початок функціонування трьох підсистем (модулів) ЄСІТС – «Електронний кабінет», «Електронний суд», підсистеми відеоконференцзв'язку .

Таким чином, зазначені в оголошенні Вищої ради правосуддя підсистеми (модулі) ЄСІТС починають офіційно функціонувати з 5 жовтня 2021 року.

Звертаємо вашу увагу, що з початком функціонування підсистем (модулів ЄСІТС) відповідно до вимог процесуального законодавства (пункту 6 статті 6 Господарського процесуального кодексу України) адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб’єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС в обов’язковому порядку.

Відтак, нагадуємо про необхідність здійснення обов'язкової реєстрації офіційної електронної адреси в ЄСІТС за веб-посиланням – https://cabinet.court.gov.ua