flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Касаційним господарським судом у складі Верховного Суду опубліковано Огляд судової практики (актуальна практика). Рішення, внесені до ЄДРСР, за період з 01.12.2023 до 31.12.2023.

26 лютого 2024, 16:47

Касаційним господарським судом у складі Верховного Суду опубліковано Огляд судової практики (актуальна практика). Рішення, внесені до ЄДРСР, за період з 01.12.2023 до 31.12.2023, зокрема щодо справ про банкрутство.

В Огляді звертається увага у справах даної категорії про:

  • неможливість оскарження суб’єктом субсидіарної відповідальності судових рішень, якими визнано грошові вимоги кредиторів до боржника з огляду на абзац перший частини другої статті 61 КУзПБ;
  • передумови закриття провадження у справі про неплатоспроможність з підстав відсутності ознак неплатоспроможності боржника;
  • залишення заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність без розгляду;
  • застосування обмежень, передбачених пунктом 5 розділу «Прикінцеві та перехідні положення» КУзПБ, при розгляді справ про неплатоспроможність фізичної особи.

 

Огляд містить стислі правові висновки Верховного Суду щодо застосування норм матеріального та процесуального права у справах про банкрутство.

 

Для повного та правильного розуміння правових позицій необхідно ознайомитися з повним текстом постанов, розміщених у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Детальніше з текстом Огляду судової практики (актуальна практика) Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду у справах про банкрутство, а також інших категорій спорів, можна ознайомитись за посиланням.

 

Суддя, секретар І Судової палати Михайло Юрчук