flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей у Північно-західному апеляційному господарському суді

06 березня 2024, 17:40

Сьогодні, 06 березня 2024 року, до Північно-західного апеляційного господарського суду завітали учні 10-11 класів Великоомелянського та Грушвицького ліцеїв Рівненського району.
Вітальним словом учнів зустріла заступник керівника апарату суду Ірина Кравець. Вона розповіла про систему судоустрою в Україні та детально ознайомила з категоріями спорів, які розглядають господарські суди. Також презентувала ознайомчий фільм про колектив суду, структурні підрозділи та роботу Північно-західного апеляційного господарського суду в цілому.
Для учасників заходу була проведена екскурсія по суду, учні оглянули зали судових засідань, побачили в роботі систему відеоконференцзв’язку.
У подальшому учні відвідали судові засідання, що розглядалися колегією суддів у складі головуючого судді Василя Грязнова та учасників колегії суддів Інни Розізнаної та Ірини Павлюк.
Після закінчення судових засідань суддя Інна Розізнана поспілкувалася із учнями та зазначила, що професія юриста є однією із найскладніших та різносторонніх. Вказала на труднощі суддівської роботи, навела цікаві приклади розгляду спорів із власної суддівської практики. Побажала учням досягти задуманих вершин та здійснити в майбутньому правильний вибір в обранні професії.