flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У суді пройшов День відкритих дверей

09 квітня 2024, 15:53

«Любіть свою професію та знайдіть себе у ній!». Такими словами голова суду Олег Мельник звернувся до студентів Навчально-наукового інституту права Національного університету водного господарства та природокористування під час дня відкритих дверей, що відбувся сьогодні у Північно-західному апеляційному господарському суді.

Продовжуючи традицію співпраці до суду завітали першокурсники Навчально-наукового інституту права НУВГП. Зустріч у форматі «запитання-відповідь» провели для студентів голова суду Олег Мельник та керівник апарату суду Наталія Турович.

Під час спілкування з керівництвом ПЗАГС студенти отримали знання про тонкощі судового процесу, обговорили особливості чинного законодавства і те, як вони впливають на роботу суддів. Не оминули увагою і інноваційні технології у судочинстві. Зокрема, новим для студентів стала інформації про судочинство онлайн, тобто можливість проведення судових засідань у режимі відеоконференцзв`язку та особливості організації таких засідань. Поділився голова суду і особистим професійними досвідом та спогадами про цікаві робочі моменти.

Також першокурсники мали можливість побувати у судовому засіданні та побачити роботу суддівської колегії, а потім відчути себе у ролі суддів, примірявши суддівські мантії.

По закінченню заходу завідувач сектору по взаємодії зі ЗМІ Ольга Вишневська подякувала учасникам за активну участь, а студенти висловили побажання щодо подальших зустрічей.