flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Північно-західний АГС відкрив двері для майбутніх правників

15 травня 2019, 11:57

До Північно-західного апеляційного господарського суду завітали студенти ІІ-ІV курсів Інституту права ім. І.Малиновського  Національного університету «Острозька академія», яких супроводжував директор Інституту Сергій Іщук.

Також на День відкритих дверей були запрошені і переможці конкурсу на краще есе на тему: «Якби я став суддею…», який проводив Північно-західний АГС у грудні 2018 року. Тому дуже приємно було, що учениці Рівненської спеціалізованої школи «Центр надії» Анастасія Качуровська та Анна Машанєнкова теж були присутні на заході.

   

Студентів вишу зустріли завідувач сектору по взаємодії зі ЗМІ Ольга Вишневська і головний спеціаліст сектору Світлана Шевчук та провели їх до зали судових засідань.

З вітальним словом до майбутніх юристів звернувся голова суду Олег Мельник. Він розповів про повноваження та юрисдикцію суду, про категорію спорів, які тут розглядаються, а також про суддівський корпус та апарат суду. Також Голова  суду розповів про структуру і чисельність суддівського корпусу та апарату суду, про умови вступу на державну службу та прийняття на роботу працівників патронатної служби. «Апарат суду налічує 105 працівників, і 11 з них закінчили навчання в Острозькій академії, один із суддів також є випускником вашого ВУЗу. Ми шукаємо цікавих, розумних і креативних людей, тому долучайтеся до конкурсів, які будуть оголошуватися у суді і ласкаво просимо у наш молодий колектив»,– наголосив Олег Мельник.

Керівник апарату суду Наталія Турович презентувала інформацію про суд, про діяльність і роботу його відділів. Північно-західний апеляційний господарський суд перший в Україні серед господарських судів, що впроваджує усі модулі Єдиної судово-інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС), яка в подальшому буде єдиною для усіх судів України, Державної судової адміністрації України та Вищої ради правосуддя. Про цю складну систему електронного суду та її переваги для учасників справ керівник апарату суду розповіла студентам докладно.

Звичайно, що найбільшим очікуванням для майбутніх юристів було відвідання судового засідання. Організовуючи захід, прес-служба суду потурбувалася, щоб під час перебування у суді гості мали таку нагоду. Отже, на двох судових засіданнях студенти були присутні. Суд розглядав справи у складі колегії суддів: головуючий суддя Інна Розізнана, судді Василь Грязнов та Олег Мельник. Після закінчення судових засідань майбутні правники ставили питання і разом із суддями розбирали суть спорів, позицію сторін та їх мотивацію.  У анкетах, які заповняли студенти після закінчення заходу, вони писали, що найбільше враження склало саме перебування під час розгляду справ.

   

 

Здійснюючи екскурсію судом, студентська молодь ознайомилася із структурними підрозділами суду, побувала в кабінетах та залах судових засідань.

    

Під  час заходу голова суду Олег Мельник та директор Інституту Сергій Іщук окреслили шляхи подальшої співпраці і налагодження взаємодії між судом та Національним університетом «Острозька академія» задля запровадження спільних проектів. Така співпраця сприяє вихованню поваги до права та закону, відкритості судової системи, формує довіру суспільства до судової влади, адже наша молодь є нашим майбутнім.

І традиційно – фото на згадку.

 

 

Прес-служба суду