flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результати опитування відвідувачів щодо якості роботи Північно-західного АГС (січень-березень 2023)

07 квітня 2023, 10:45

Продуктивність, ефективність, професійність, безпека. Відповідність таким стандартами визначає якість роботи кожної установи, у тому числі і суду. Ці ознаки якості роботи залишаються актуальними і у період воєнного стану.

Північно-західний апеляційний господарський суд із початком свого утворення проводить опитування відвідувачів суду, представників сторін щодо визначеності рівня їх задоволеності роботою суду.

Обставини і час вносять свої корективи у перелік запропонованих питань. Так, у минулому році до питань щодо роботи суддів, працівників апарату, зручності та інформаційної наповненості сайту, додалися питання безпеки перебування у приміщенні, впливу війни на процес розгляду судових справ. Ці питання залишилися у анкеті і у 2023 році, адже війна в країні триває й досі. Зокрема, з огляду на відповіді респондентів, вплив війни на строки розгляду справи відчули 34% опитаних, на строки повідомлення сторін – 12%, на подання/витребування доказів та отримання повного тексту рішення – 15%, призначення/проведення експертизи 19%.  77 відсотків опитаних відповіли, що вони безпечно почувають себе у приміщенні суду, 8% перебували в укритті суду під час повітряної тривоги. Разом з тим, переважна більшість респондентів (62%) надають перевагу безпосередньому перебуванню у судовому засіданні, а не відеоконференцзв’язку.

Загалом якість роботи Північно-західного апеляційного господарського суду респонденти оцінили, як завжди, високо – середній бал 4,5 за 5-бальною шкалою.

Питання, які ставилися у анкеті, стосувалися якості роботи суддів та працівників апарату суду. Середній бал – 4,4 та 4,5 відповідно.

Опитувальник містить також питання щодо комфортності перебування у суді, застосування новітніх технологій (відеоконференцзв'язку, обміну електронною кореспонденцією, інформаційних моніторів, доступу до Wi-fi та Ліга:Закон та інтернету). Середній бал – 4,8.

На питання, чи зазнавали перешкоди у доступі до приміщення суду, а також безпідставної відмови у відеоконференції усі опитувані відповіли «ні».

Дякуємо кожному респонденту за участь та приділений час.

Докладніше з результатами опитування, проведеного у І кварталі 2023 року,  можна ознайомитися у діаграмах.