flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Учнівська молодь на гостинах у Північно-західному АГС

30 травня 2023, 17:40

Сьогодні Північно-західний апеляційний господарський суд відкрив свої двері для учнівської молоді. До суду завітали школярі 8 класу Рівненського ліцею «Український».

Керівник апарату суду Наталія Турович зустріла гостей. Ознайомила із діяльністю суду, інноваціями та технологіями у системі судочинства. Наталя Сергіївна розповіла про категорії справ, які розглядаються господарським судом, судову систему в цілому та місце у ній Північно-західного апеляційного господарського суду.

– «Оберіть собі роботу до душі і Вам не доведеться працювати жодного дня»,– цими словами стародавнього мислителя та філософа Конфуція розпочала свій виступ суддя Інна Розізнана, яка приєдналася до зустрічі зі школярами. Інна Вікторівна розповіла про свій шлях до суддівської мантії, початкові кроки у цій професії, подолання труднощів, про гордість та відповідальність цієї високої посади. У цікавій для дітей формі окреслила роль та місце кожної людині у соціумі, права та обов’язки у ньому. Також пояснила свої повноваження як судді-спікера, роз’яснила важливість такої місії, адже вона дає можливість висвітлювати діяльність суду, бути суду доступним і прозорим для суспільства, що є наразі одним із принципів судової влади.

Учні із цікавістю слухали інформацію, яку їм надали, були допитливими. Подивилися підготовлений для них пресслужбою суду інформаційний ролик про специфіку господарських спорів та життя колективу суду.

Особливу цікавість школярів та їх вчителів викликало перебування у судовому засіданні. Після судового засідання головуючий у справі суддя Василь Грязнов детально роз’яснив суть справи, прийняте судом рішення, а також можливість участі сторін у судовому засіданні в режимі відеоконференції й переваги застосування технологій у здійсненні судочинства.

Прессекретар суду Ольга Вишневська, демонструючи слайди, розповіла учням про діяльність колективу суду, не пов’язаною із здійсненням судочинства – проведення конкурсу есе, дні відкритих дверей, участь керівництва суду в посвяті в студенти та врученні дипломів, участь суддів-спікерів у навчально-виховних заходах для студентів.

Наприкінці заходу організатори подякували всім учасникам за активність й увагу, за діалог, а викладачі й школярі – за цікавий захід, який вони високо оцінили, зазначивши це у гугл-анкетах.

Колектив Північно-західного апеляційного господарського суду завжди радо приймає студентську та учнівську молодь, якій цікава діяльність нашого суду, та готовий до діалогу задля покращення доступу до правосуддя.