flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Північно-західний апеляційний господарський суд ухвалив постанову щодо Бази сімейного відпочинку Saint-Tropez

19 вересня 2023, 17:08

Північно-західний апеляційний господарський суд розглянув справу № 918/244/22 за позовом керівника Рівненської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Олександрійської сільської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю "Гарпун" про розірвання договору оренди земельної ділянки та водного об'єкту, повернення земельної ділянки та водного об'єкту, а також знесення  самовільно побудованих будівель – "Бази сімейного відпочинку Saint-Tropez", споруджених на орендованій земельній ділянці в зоні прибережної захисної смуги та зоні обмеження у використанні магістрального газопроводу. Третя особа, яка не заявляла самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача – Рівненська районна державна адміністрація.

Апеляційний суд розглянув апеляційні скарги обох сторін – Товариства з обмеженою відповідальністю "Гарпун" та заступника керівника Рівненської обласної прокуратури.

Сторони оскаржували рішення Господарського суду Рівненської області від 02.02.2023, яким позов був задоволений частково, а саме суд вирішив:

– розірвати договір оренди земельної ділянки від 19 вересня 2012 року, укладений між Рівненською районною державною адміністрацією та Товариством з обмеженою відповідальністю "Гарпун", зареєстрований за № 1996, загальною площею 89,3234 га, розташованої на території Заборольської сільської ради Рівненського району (Олександрійська об’єднана територіальна громада Рівненського району;

– розірвати договір оренди водного об’єкта від 02 листопада 2012 року, укладений між Рівненською районною державною адміністрацією та Товариством з обмеженою відповідальністю "Гарпун", зареєстрований за № 16 частково, а саме в частині земельної ділянки площею 89,3234 га, переданої по договору оренди землі від 19 вересня 2012 року;

–  зобов’язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Гарпун" повернути у комунальну власність Олександрійської сільської ради обумовлену земельну ділянку загальною площею 89,3234 га у стані, не гіршому порівняно з тим, у якому одержано в оренду;

– зобов’язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Гарпун" частково повернути у комунальну власність Олександрійської сільської ради водний об’єкт, а саме – площею водного дзеркала 81,55 га, переданого по договору оренди землі від 19 вересня 2012 року за актом здачі-приймання.

– зобов’язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Гарпун" за власний рахунок знести об’єкти – 54 альтанки за адресою: вул. Лісова, 1А, с. Боянівка, Рівненського району Рівненської області.

– стягнути з Товариство з обмеженою відповідальністю "Гарпун" на користь Рівненської обласної прокуратури суму судових витрат.

 

Північно-західний апеляційний господарський суд 18.09.2023 ухвалив постанову, якою апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Гарпун" залишив без задоволення, апеляційну скаргу заступника керівника Рівненської обласної прокуратури задовольнив частково, а саме:

– рішення Господарського суду Рівненської області від 02.02.2023 у справі № 918/244/22 скасував в частині відмови в задоволенні позову про зобов'язання Товариства з обмеженою відповідальністю "Гарпун" за власний рахунок знести самовільно побудований об’єкт нерухомого майна - "Їдальня літ. Г-1" за адресою: вул. Лісова, 1А, с. Боянівка, Рівненського району Рівненської області.

Ухвалив в цій частині нове рішення про задоволення позову. В решті рішення залишив без змін, виклавши п. 6 його резолютивної частини в редакції:

"6. Зобов’язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Гарпун" (ЄДРПОУ 32005209, вул. Приозерна, 3, с. Олександрія, Рівненський р-н, Рівненська обл.) за власний рахунок знести самовільно побудовані об’єкти нерухомого майна - "Їдальня літ. Г-1" та 54 альтанки за адресою: вул. Лісова, 1А, с. Боянівка, Рівненського району Рівненської області.".

      

Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дня її прийняття та може бути оскаржена до Верховного Суду у випадках, строках та порядку встановлених статтями 286-291 Господарського процесуального кодексу України.