flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо розгляду справ Північно-західним апеляційним господарським судом

10 жовтня 2018, 18:24

Шановні учасники судового процесу!

В Північно-західному апеляційному господарському суді триває процес автоматизованого розподілу справ, прийнятих від Рівненського апеляційного господарського суду.

Після здійснення автоматизованого розподілу справ учасники судових проваджень будуть повідомлені про дату та час розгляду справ у передбаченому законом порядку.

Також повідомляємо, що порядок подання апеляційних скарг не змінювався – апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду (п. 17.5 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України).

 

Нагадаємо,  5 жовтня 2018 року Рівненський апеляційний господарський суд припинив здійснення правосуддя у зв'язку із публікацією в газеті «Голос України» повідомлення про початок роботи Північно-західного апеляційного господарського суду. Відповідно до частини шостої статті 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» суди, що ліквідуються, припиняють здійснення правосуддя з дня опублікування  в газеті «Голос України»  повідомлень голів новоутворених судів про початок роботи новоутворених судів.

Таким чином, розгляд судових справ, призначених до розгляду в Рівненському апеляційному господарському суді не відбуватиметься, справи передані до Північно-західного апеляційного господарського суду.