flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду Олег Мельник взяв участь у загальних зборах Асоціації суддів господарських судів

05 листопада 2018, 12:16

Голова Північно-західного апеляційного господарського суду Олег Мельник взяв участь чергових Загальних зборах членів Громадської організації  "Асоціація суддів господарських судів України" (АСГСУ).

Олег Володимирович є головою відокремленого підрозділу Асоціації у Рівненській області.

Цьогоріч  делегати регіональних відділень АСГСУ зустрілися 2 листопада 2018 року у Львові, збори  відбулися на базі Господарського суду Львівської області.

Серед запрошених осіб –  судді Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, очільники Ради суддів України, а також Державної судової адміністрації України.

Збори були дуже знаковими і корисними для суддів господарської юрисдикції, адже на них були обговорені нагальні питання. Серед таких питань - єдність судової практики в світлі правових позицій Верховного Суду, окремих аспектів застосування Господарського процесуального кодексу України, що «запрацював» наприкінці 2017 року.

Також судді окреслили позиції  Асоціації в частині гарантій незалежності суддів, запобігання випадків фізичного та психологічного тиску на суди та суддів.

Важливим та пріоритетним було обговорено питання обчислення суддівського  стажу з урахуванням змін Закону України «Про судоустрій і статус суддів», а також визначено пріоритетні напрямки розвитку відокремлених підрозділів та Асоціації в цілому.

 

Для довідки:  Громадська організація  «Асоціація суддів господарських судів України» є добровільним, самостійним громадським формуванням. Створено у вересні 2016 року.

Основною метою Асоціації є діяльність, спрямована на впровадження принципу верховенства права та законності у всі сфери суспільного життя України, підвищення якості судочинства в Україні, вдосконалення законодавства України та приведення його у відповідність із міжнародними стандартами, професійний розвиток членів Асоціації, суддів господарських судів України, захист прав та законних інтересів суддів господарських судів України.

 На даний час підрозділи Асоціації створені практично в усіх областях України, Асоціація набула статусу Всеукраїнської.

В Рівненській області діє Відокремлений підрозділ Асоціації , очолює  який Голова Північно-західного апеляційного господарського суду Олег Мельник.

 

Прес-служба суду