flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Північно-західного апеляційного господарського суду Олег МЕЛЬНИК взяв участь у VII Судовому форумі

19 листопада 2018, 11:01

15-16 листопада голова Північно-західного апеляційного господарського суду Олег МЕЛЬНИК брав участь у VII Судовому форумі на тему «Судова система: глобальна та національна трансформація», під час якого із представниками судових інституцій, міжнародними та національними експертами було обговорено нагальні питання щодо функціонування судової системи в Україні.

Захід організовано Асоціацією правників України спільно з проектами Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні» та «Підтримка виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини».

 

 

 

            

Участь у заході брали судді Конституційного Суду України, Верховного Суду, представники Вищої ради правосуддя, Державної  судової адміністрації України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Міністерства юстиції України, судді та практикуючі юристи, міжнародні експерти, а також представники та експерти Ради Європи.

             

В перший день форуму учасники обговорювали питання про трансформацію з обговорення перспектив використання інформаційних технологій на службі правосуддя з автором першої он-лайн платформи вирішення спорів фізичних осіб, а також особливостей використання діджитал-складових у судовому процесі.

Наступного дня продовжували дискусію про глобальні та національні зміни в контексті реформування судової системи та приведення її у відповідність до європейських стандартів, говорили про актуальні позиції Верховного Суду і проблеми застосування нових процесуальних норм та провели підсумки досягнення судової реформи окресливши місце України на міжнародній судовій арені.

 

Прес-служба суду