flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Північно-західний АГС сьогодні нагороджував переможців конкурсу есе

13 грудня 2018, 16:05

«… Мій життєвий досвід дуже малий, щоб судити про такі серйозні речі. Школярських знань десятикласниці теж мало. Тим більше - правових. Від дорослих чую, що до ідеального вирішення судових питань нам ще дуже далеко. Є англійська мудрість: якщо правила не дозволяють виграти, джентльмени їх змінюють. Хтось дорікне, що так і наступає беззаконня і анархія. А якщо провести зміни на користь людяності і справедливості?! Хіба не так велить пов’язка Феміди?! Тому суддею повинна  бути  Я.»,– ось так про суд, право та справедливість виклала свою думку у есе Ольга Полевік, переможець  конкурсу на краще есе на тему: «Якби я став суддею…». 

Сьогодні Північно-західний апеляційний господарський суд приймав гарних гостей – учнів старших класів загальноосвітніх шкіл Рівного, які взяли участь у конкурсі на краще есе на тему: «Якби я став суддею…», а також вчителів цих навчальних закладів. І сьогодні відбулося нагородження переможців.

До свята усі готувалися з незвичним хвилюванням: суд як організатор конкурсу – через те, що вперше започаткував співпрацю з школярами, і намагався охопити  якомога ширше коло учасників та заохотити їх до спілкування, а конкурсанти, мабуть, через можливість донести свою думку про судову владу, про її сприйняття тут, у «стінах Феміди».  Проте захід пройшов на єдиному подиху, у чудовій дружній атмосфері, із захопленими поглядами усіх присутніх.

Світлана Шевчук, прес-секретар суду, зустріла і запросила гостей до конференц-зали суду. До свята долучилися також судді та керівники структурних підрозділів суду.

Голова суду Олег Мельник, звернувшись з вітальним словом, висловив своє захоплення поривом думок, натхненням та чистотою сердець – усьому тому, що було викладено у маленьких, проте дуже щирих та змістовних творах учнів. Зачитав тези із кількох робіт учасників.

– Читаючи ваші роботи, видно, що серед вас вже є і прокурори, і адвокати. Одні пишуть про обвинувачення і покарання, інші – захищають, намагаються виправдати, пояснити. А деякі – чітко малюють позицію суду, де кожен аргумент повинен зайняти своє місце, кожна обставина повинна бути врахована. Лише за такої позиції можна досягти справедливості. Тому вчіться! Дерзайте! І ми чекаємо на вас, якщо ви приймете рішення прийти на роботу у суд»,– звернулася до конкурсантів керівник апарату суду Наталія Турович.

На запрошення Північно-західного апеляційного господарського суду до свята також долучилася методист Комунальної установи «Рівненський міський методичний кабінет» Рівненської міської ради Галина Коломис, яка допомагала у організації конкурсу. Вона подякувала керівництву суду за саму ідею такого заходу і висловила сподівання на подальші зустрічі, адже лише через безпосереднє спілкування молоді з представниками судової влади можливо досягти розуміння самої суті роботи суду та суддів, підвищити рівень довіри.

У конкурсі на краще есе «Якби я став суддею…» взяли участь 18 учнів із семи навчальних закладів:

·        Рівненська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 8 – Ольга Полевік;

·        Рівненська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 10 – Анастасія Хижняк та Анастасія Дмитроца;

·        Рівненська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 25 – Веремйова Юлія;

·        Рівненська гуманітарна гімназія – Єлизавета Деркач, Аліна Кучерук, Вікторія Сорокіна, Дарина Кузьмич, Андрій Шевчук;

·        Рівненський економіко-правовий ліцей – Анна Єрохіна, Максим Коваль, Єлизавета Нагорнюк, Дарина Рицька;

·        Рівненська спеціалізована школа «Центр надії» – Єлизавета Гаврилюк, Анастасія Качуровська, Анна Машанєнкова, Анна Науменко;

·        Рівненська гімназія «Гармонія» – Тетяна Лелях.

 

Переможців конкурсу нагороджував дипломами та призами голова суду Олег Мельник:

перше місце – Ольга Полевік, учениця 10-Б класу ЗОШ № 8

друге місце – Анастасія Качуровська,  учениця 11 класу Рівненської спеціалізованої школи «Центр надії»

третє місце – Анна Машанєнкова, учениця 10 класу Рівненської спеціалізованої школи «Центр надії».

Усім конкурсантам голова суду також вручив дипломи учасників, а представникам навчальних закладів – подяки за участь.

А далі відбулася вільна, так би мовити неофіційна, частина свята – прес-секретар суду провела екскурсію судом. Молодь побувала у  кабінеті голови суду, відділах, залах судових засідань та мала можливість поспілкуватися і з суддями, і з працівниками апарату суду. І, звичайно, як же без фото на згадку!

Проте, найголовніше, що залишиться усім на згадку - це чудовий настрій та гарні враження від спілкування!

Роботи переможців конкурсу на краще есе на тему «Якби я став суддею…», як і обіцяли – буде розміщено на офіційному веб-сайті Північно-західного апеляційного господарського суду.

   

 

   

 

 

   

 

 

 Прес-служба суду