flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду Олег Мельник бере участь у Конференції «Роль Верховного Суду в забезпеченні прав і свобод людини»

14 грудня 2018, 16:45

Голова Північно-західного апеляційного господарського суду Олег Мельник бере участь у конференції «Роль Верховного Суду в забезпеченні прав і свобод людини», що проходить сьогодні у Києві, організованій Верховним Судом та Проектом Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні».

Урочисто відкрила Конференцію Голова Верховного Суду Валентина Данішевська. Однією з головних тез виступу було: справедливі судові рішення та їх виконання – дві необхідні умови для того, аби кожен громадянин відчув, що суд стоїть на сторожі права. "Без виконання будь-яке рішення не має сенсу". Голова ВС наголосила, що всі зазначені зміни та титанічні зусилля дають результати. (Докладніше: https://supreme.court.gov.ua/supreme/pres-centr/news/621809/ ).

Валентина Данішевська запросила до вітального слова Президента України Петра Порошенка. У своєму виступі Глава держави зазначив, що час дає можливості зробити перші підсумки першого року роботи Верховного Суду, бо розпочинаючи судову реформу, в яку далеко не всі вірили, ставили перед собою мету створити сильний незалежний суд вільний від корупції, суд, який діє на засадах верховенства права, сповідує принципи компетентності, незалежності, неупередженості та відповідальності. Кроки, які держава зробили два роки тому, і з деполітизації, і з посилення незалежності судової гілки влади, дають перші результати. «Я вірю в кожного з вас, я точно вірю в справедливий український суд, я вірю в Україну», – такими словами завершив свій виступ Петро Порошенко. (Докладніше: https://supreme.court.gov.ua/supreme/pres-centr/news/621967 )

З вітальним словом також виступили Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та Спеціальний представник Генерального секретаря Ради Європи в Україні Режі Брійя.

Під час роботи Конференції обговорюються питання досягнення та випробування першого року роботи Верховного Суду, виклики в питаннях забезпечення верховенства права та ефективного захисту прав людини й основоположних свобод, які стоять перед верховними судами у різних країнах.

Джерело: https://supreme.court.gov.ua/supreme/pres-centr/news/618942/ 

 

Прес-служба суду