flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Персональний профіль суддів у соцмережах не лише зобов’язує, а й дає можливості

25 січня 2019, 18:34

Судді-спікери Північно-західного апеляційного господарського суду Інна Розізнана, Василь Грязнов та головний спеціаліст сектору по взаємодії зі ЗМІ Світлана Шевчук взяли участь у вебінарі для прес-служб судів на тему: «Боротьба з негативами у соціальній мережі. Практичні поради суддям-спікерам щодо реагування на виклики комунікації», організованому  Прес-центром судової влади України.

Спікерами вебінару були заступник Міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін та керівник Прес-центру судової влади України Оксана Лисенко.

Дмитро Золотухін висловив думку, що присутність суддів у Фейсбуці є досить дієвим і досить важливим для роботи комунікаційної системи.  Важливо, щоб у спілкування соцмережі включалися люди. І ніхто не може бути більш професійним і більш авторитетним у цьому спілкуванні, ніж сама суддя, яка приймала рішення у справі, яка повністю розуміється на процесах, що йдуть у середині судової реформи, суддя яка здійснює свою кар’єру і якій цінно, щоб суддівський авторитет підіймався, щоб суддів оцінювали як дійсно авторитетних осіб…

Пан Дмитро також зазначив, що персональний профіль державного службовця у соціальній мережі є частиною його власної репутації та репутації того державного органу, в якому він працює. Проте, це не лише зобов’язання, а й можливості. Коли особа комунікує, коли вона модерує дискусію, висловлює свою точку зору з тих чи інших правових процесів, які відбуваються у країні, навіть за її межами, це є процесом формування її авторитету хоча б в цій, вузькій аудиторії, яка присутня у соціальних мережах. Таким чином можна показувати, що судова влада має своє людське обличчя. При чому цих облич є дуже багато…  І якщо ця робота відбувається позитивно і активно, цей процес буде переходити і в інші види медіа.

 

Оксана Лисенко підвела підсумок проведеного вебінару, питання якого було "як вийти за межі професійної аудиторії судової влади, як посилити комунікацію та її присутність в інформаційному просторі".

Пані Оксана повідомила, що в рамках робочої групи Комунікаційного комітету системи правосуддя обговорили перший проект Єдиної комунікаційної стратегії судової влади нашої країни. Така стратегія необхідна задля дії за єдиними стандартами та підходами з чітким усвідомленням себе, своєї ролі, місця і своїх цінностей, які ми готові будемо захищати і комунікувати в суспільстві.

"Комунікаційна діяльність суддів має стати успішною, судді стати відомими, щоб судді зайняли своє належне місце в середовищі експертів з правової тематики",– зазначила Оксана Лисенко.

 

Вебінар проходив у форматі трансляції на каналі YouTub, учасники мали змогу бачити презентацію лекторів на своїх екранах та ставити запитання у чаті.

Це вже другий вебінар, запроваджений Прес-центром судової влади України для прес-служб судів.

 

Прес-служба суду