flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сплачуйте судовий збір та вносьте заставу правильно!

12 лютого 2019, 10:57

Реквізити рахунків для здійснення цих операцій повинні бути правильними, адже, на сьогодні, випадки внесення застави та випадки сплачених інших платежів (судового збору, частки майна, штрафів та ін.) на помилкові рахунки – не рідкість.

ДСА України в черговий раз  наголошує, що рахунок № 31217205026001 призначений для звернення заставив дохід держави за рішенням суду. На призначений рахунок застава звертається (перераховується) лише на підставі платіжного доручення територіального управління ДСА України або апеляційного суду.

Тобто, на це рахунок перераховуються кошти тільки ТУ ДСА України або апеляційним судом зі свого депозитного рахунку, що призначений для зарахування коштів внесених у вигляді застави.

На рахунок № № 31217205026001 судовий збір не сплачується і не стягується за рішенням суду та застава не вноситься.

Правильні реквізити рахунків для сплати судового збору за подачу позовної заяви до суду розміщені на веб сторінці суду у розділі «Громадянам», пункт «Судовий збір», для внесення застави – у розділі «Громадянам» пункт «Реквізити депозитних рахунків для зарахування коштів, внесених у вигляді застави (частки майна, попередньо визначеної суми судових витрат тощо)».