flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа МЕГУ та Рівненської міської ради – судове рішення прийнято

15 лютого 2019, 15:55

Північно-західний апеляційний господарський суд виніс рішення по справі, що викликала суспільний резонанс та медійний супровід якої знаходиться на вістрі пера значної частини засобів масової інформації Рівного. Мова йде про судовий процес за позовом Приватного вищого навчального закладу «Міжнародний економіко - гуманітарний університет імені академіка Степана Дем'янчука» до Рівненської міської ради щодо стягнення коштів, які складають вартість незавершеного будівництва дитячого садочку. Суть справи полягала у тому, що Рівненеська міська рада вирішила повернути громаді міста будівлю недобудованого дитячого садочку, що розташований в мікрорайоні «Північний», оскільки, у 2016 році, за судовим рішенням управління комунальної власності Рівнеради розірвало договір купівлі - продажу з МЕГУ. 

Однак, МЕГУ, вирішив відсудити у міста не лише витрачені на купівлю приміщення кошти, а й компенсувати інфляційні витрати.

Відтак, розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Заступника керівника Рівненської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Рівненської міської ради на рішення господарського суду Рівненської області від 22.05.2018 року у справі № 918/47/18 та дослідивши матеріали справи, Північно-західний апеляційний господарський суд постановив задоволити її частково.

Зокрема, рішення господарського суду Рівненської області змінено в частині стягнутої суми інфляційних втрат та витрат по сплаті судового збору за подання позовної заяви.

Тобто, у задоволенні позову в частині стягнення 7 414 741 грн. інфляційних втрат та 1 887 574 грн. збитків — відмовлено.

Разом з тим, позов задоволено в частині стягнення з Рівненської міської ради на користь Приватного вищого навчального закладу «Міжнародний економіко - гуманітарний університет імені академіка Степана Дем'янчука» 1 950 000 грн безпідставно набутих коштів, 19 500 грн. інфляційних втрат та 29 537 грн. витрат по сплаті судового збору за подання судової заяви.

Прес-служба суду