flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Всеукраїнський моніторинг апеляційних судів України - що зроблено та що у перспективі

01 липня 2019, 11:00

«Відкритість правосуддя та налагодження взаємодії із медіа та громадськістю» - саме під таким гаслом відбулася презентація результатів Всеукраїнського моніторингу апеляційних судів України.

 У четвер, 27 червня, в Київському апеляційному суді відбулася презентація результатів Всеукраїнського моніторингу апеляційних судів України «У залі суду». Моніторинг проводився ГО «Вектор прав людини» протягом січня-лютого 2019 року. Було відвідано більшість судів апеляційної ланки - 31 суд по всій Україні (84% від  37 судів апеляційної інстанції, діючих на підконтрольній території України).

У межах моніторингу ГО «Вектор прав людини» під окремим фокусом компанії була діяльність прес-служб судів, бо саме від прес-служби суду залежить своєчасність отримання необхідної для суспільства інформації про судову реформу, резонансні справи тощо.

Активного обговорення набув і той факт, що в українських апеляційних судах необхідно створити єдиний стандарт розміщення інформації про суд та прес-службу на сайтах судів та провести роз’яснювальну роботу зі службами охорони суду.

Варто, також, відзначити, що в рамках проведення моніторингу Північно-західний апеляційний господарський суд ввійшов до числа лідерів по наповненості веб-сайту суду інформацією необхідною для відвідувачів, зручності розташування приміщення суду та інформаційного забезпечення, що сприяє створенню позитивних умов для відвідувачів суду та ЗМІ.

Участь у презентації звіту «У залі суду» взяла завідувач сектору по взаємодії зі ЗМІ Північно-західного апеляційного господарського суду Ольга Вишневська. 

 

Прес-служба суду