flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результати опитування, проведеного у ІІ кварталі 2023 року

29 червня 2023, 15:37

Продуктивність, ефективність, професійність, безпека. Ці ознаки якості роботи  Північно-західного апеляційного господарського суду залишаються актуальними і у період воєнного стану.

Тож надаємо результати опитування відвідувачів суду, представників сторін щодо визначеності рівня їх задоволеності роботою Північно-західного апеляційного господарського суду за ІІ квартал 2023 року.

Питання безпеки перебування у приміщенні, впливу війни на процес розгляду судових справ залишаються у нашій анкеті і надалі, оскільки війна ще триває й досі і нам важлива ваша думка. Так, з ваших відповідей вбачається тенденція до зниження впливу війни, порівняно із результатами опитування минулого кварталу, а саме:

  • вплив війни на строки розгляду справи відчули лише 3% респондентів, тоді як попередній показник становив 34%;
  • на строки повідомлення сторін – 3% та 11% відповідно;
  • на подання/витребування доказів – 3% та 15 % відповідно;
  • на отримання повного тексту рішення – 6% та 15 % відповідно;
  • на призначення/проведення експертизи 3% та 19% відповідно;
  • 94 % опитаних відповіли, що вони безпечно почувають себе у приміщенні суду, у порівнянні із 77 % опитаних у минулому кварталі;
  • жоден з респондентів у ІІ кварталі не перебував в укритті під час повітряної тривоги, у минулому кварталі – 8 %;
  • разом з тим, показник респондентів, які надали перевагу безпосередньому перебуванню у судовому засіданні, а не відеоконференцзв’язку, у ІІ кварталі 2023 року зменшився, порівняно із І кварталом 2023 року – 44% та 62 % відповідно.

Щодо роботи Північно-західного апеляційного господарського суду то респонденти, як завжди, оцінили її високо – середній бал 4,7 за 5-бальною шкалою.

Питання, які ставилися у анкеті, стосувалися якості роботи суддів та працівників апарату суду. Середній бал – 4,4 та 4,9 відповідно.

Так само високо респонденти оцінили і комфортність перебування у суді, застосування новітніх технологій (відеоконференцзв'язку, обміну електронною кореспонденцією, інформаційних моніторів, доступу до Wi-fi та Ліга:Закон та інтернету). Середній бал – 4,9.

На питання, чи зазнавали перешкоди у доступі до приміщення суду, а також безпідставної відмови у відеоконференції,– усі опитувані відповіли «ні».

Дякуємо кожному респонденту за участь та приділений час.

Докладніше з результатами опитування, проведеного у ІІ кварталі 2023 року  можна ознайомитися у діаграмах.