flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результати опитування відвідувачів щодо якості роботи Північно-західного АГС (ІІ квартал 2024 року)

01 липня 2024, 10:57

Шановні відвідувачі суду, представники сторін!

Якість роботи суду загалом та професійність суддів і працівників апарату суду зокрема, а також інформованість, безпека й комфорт перебування. Такі питання підіймалися в опитувальнику для відвідувачів суду щодо їх задоволеністю роботою та організацією роботи Північно-західного апеляційного господарського суду.

За результатами проведеного опитування протягом ІІ кварталу 2024 року роботу суду загалом за 5-бальною шкалою респонденти оцінили у 4,8 балів.

Середній бал за роботу суддів та працівників апарату суду – 4,7 та 4,8 відповідно.   Судове рішення – 4,8, дотримання термінів розгляду справи – 4,7 .

Усі 100 відсотків респондентів роботу працівників при з’ясуванні необхідної інформації, а також зручність та комфорт перебування у ПЗАГС оцінили на 5 балів. І це приємно, адже ми прагнемо, щоб відвідувачі мали змогу бачити список справ, що розглядається у цей день, підзарядити свої гаджети, мати вільний доступ до інтернету і просто почувати себе у зоні комфорту.

Питання безпеки перебування у приміщенні та впливу війни на процес розгляду судових справ, на жаль, ще є актуальними на сьогодні. Переважна більшість (понад 90%) опитаних вважають відсутність такого впливу на розгляд справ у Північно-західному апеляційному господарському суді.

Щодо оптимальності  форми судового засідання в умовах війни, то більше 2/3 опитаних надали перевагу відеоконференцзв’язку, аніж безпосередньому перебуванню у залі судового засідання. Якщо порівняти ці дані з результатами цього ж періоду 2023 та 2022 (перший рік війни) років, то тоді відповіді розділилися майже порівну. Отже збільшилася кількість респондентів, які вважають ВКЗ зручнішим, оптимальнішим і таким, що не порушує їхні права, як сторін у справі.

Відмітимо також відповіді респондентів щодо доступу до приміщення суду чи розгляду справи і безпідставної відмови у наданні судом дозволу на відеоконференцзв’язок. Усі 100 відсотків опитаних відповіли «ні». Такий самий результат був у відповідний період 2023 та 2022 років.

Дякуємо кожному респонденту за участь та приділений час.

Докладніше з результатами опитування, проведеного у ІІ кварталі 2024 року  можна ознайомитися у діаграмах.