flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Північно-західний АГС відмовив у визнанні недійсними договорів відступлення права вимоги (цесії) у межах справи про банкрутство однієї із сторін договору

15 лютого 2021, 14:18

11 лютого 2021 року у Північно-західному апеляційному господарському суді відбувся розгляд апеляційних скарг Товариства з обмеженою відповідальністю «Органік Сідс» на рішення Господарського суду Хмельницької області у справах № 924/243/20 та 924/242/20.

Суть справ полягала у наступному.

Дочірнє підприємство «Старокостянтинівський молочний завод» звернулося до Господарського суду Хмельницької області із позовами у яких просило визнати недійсними договори відступлення права вимоги (цесії), які укладені між СВК «Перший національний виробничий кооператив» та Товариством з обмеженою відповідальністю «Органік Сідс». Позови розглядалися у межах справи № 924/1155/18 про визнання банкрутом СВК «Перший національний виробничий кооператив». Рішенням суду першої інстанції заяви позивача задоволено та визнано недійсними договори відступлення права вимоги (цесії) укладені між СВК «Перший національний виробничий кооператив» та ТОВ «Органік Сідс».

Не погоджуючись з ухваленими рішеннями, Товариство з обмеженою відповідальністю «Органік Сідс» звернулося до Північно-західного апеляційного господарського суду з апеляційними скаргами, в яких просило оскаржені рішення скасувати та ухвалити нові, якими у задоволенні заяв відмовити. Також, просило стягнути з позивача судовий збір за подання апеляційних скарг.

За результатом розгляду зазначених справ Північно-західний апеляційний господарський суд постановив апеляційні скарги Товариства з обмеженою відповідальністю «Органік Сідс» задовільнити, рішення Господарського суду Хмельницької області від 12.11.2020 року у справах  №924/243/20 та 924/242/20 скасувати та прийняти нові судові рішення.

Останні передбачають відмову у задоволенні заяв Дочірнього підприємства «Старокостянтинівський молочний завод» до сільськогосподарського виробничого кооперативу «Перший національний виробничий кооператив» до ТОВ «Органік Сідс» про визнання недійсними договорів відступлення права вимоги (цесії) укладеними між СВК «Перший національний виробничий кооператив» та ТОВ «Органік Сідс» у межах справи № 924/1155/18 про визнання банкрутом СВК «Перший національний виробничий кооператив».

 

Прес-служба суду